Nova fase de recuperació del Castell de l’Albiol

Tercer castell que torna a la vida amb Constècnia aquest 2024. Paral·lelament a les actuacions als castells d’Ascó i d’Escornalbou, el tercer castell tarragoní on actualment treballen els tècnics de Constècnia és el Castell de l’Albiol, on s’executa la restauració de les torres exteriors i d’un tram de muralla d’aquesta construcció catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

El projecte, que es troba en la seva quarta fase d’actuacions, desenvolupa tasques de consolidació d’urgència de diferents estructures i paraments de les muralles i torres exteriors de l’edificació. En fases anteriors el conjunt ja havia vist consolidar les restes de la seva torre central, a més d’altres treballs d’excavació, neteja, amidament i consolidació general.

L’actuació la promou l’Ajuntament de l’Albiol, amb suport del departament de Cultura de la Generalitat, i destaca perquè ha de millorar diferents trams de la muralla perimetral del recinte, a més de la consolidació de les dues torres d’aquesta muralla.

Les restes del Castell de l’Albiol destaquen perquè es troben en la zona més elevada del municipi i ofereixen una visió dominant de tot el poble, així com de bona part del Camp de Tarragona.